неделя, 16 февруари 2014 г.

Паметните снимки на 2013



Изминалата 2013 ,ще бъде запомнена с многото природни катаклизми и военни конфликти от които беше индиректно засегната дори и България, с голямата за нашите възможности "бежанска вълна".Простестите срещу монополите през зимата,както и заграденият депутатски автобус в юлските горещини, са малка част от събитията на изминалата година Тук са представени и някои от най-емблематичните фотоси, според престижния конкурс на фотожурналистиката на Уърлд Прес Фото.

Изображение на африкански емиграти с протегнати към небето ръце в опит да уловят мрежа за последен път беше отличен с първа награда.
Снимката е направена през Февруари м.г от Джон Станмайър, на плаж в  Джибути , който е ключова транзитна точка, за емигрантите идващи от Сомалия и Етиопия,в търсене на по "добър живот". 



                                                           
Пума хваната в кадър от фотографа Стив Уинтър.Снимката е направена в парк над Лос Анджелис, с което ясно може да бъде уловен контрастът между човешкият мегаполис и красотата на природата




Оцелели от тайфуна "Хаян" във Филипините ,извършващи религиозна процесия, е заснета от френския фотограф Филип Лопес.Фотоса доказва колко силен може да бъде човешкият дух в моменти на падения.




Семеен скандал на двойка пред      невъстното им дете ,заснет през обектива на американския фотограф Наоми Лецковиц Снимката получава първа награда на категорията "Съвременни обществени проблеми"







                                                           Мъж приминава на изгрев слънце прeз мемориала Empty sky, който е в памет на жертвите от терoристичните атаки от  11 септември 2001г. Изграден изцяло на мястото на основите на кулите
в Либърти Стейт Парк, по стените му са изписани имената на почти 3000 жертви загинали в "Близнаците"
Снимката е направена от Гари Хершон на 11 септември 2013г.









Няма коментари:

Публикуване на коментар