неделя, 23 февруари 2014 г.

Софиянец прибира 340 000 лева заплата

Крупната сума не е джакпот от българския тотализатор, а цифрата която високопоставен мениджър в частна структура получава,като тя се равнява на 34 години труд на средностатистическия работник.

Докато някои хора с мъка свързват двата края, то други заработват милиони.Българинът с най-висок официален доход от заплата е декларирал 4 млн. лева. приходи за изминалата 2013 г. Той е  на-средна възраст, като доходите за които се споменава, са по договор за управление и контрол т.е мениджърска позиция.Средната работна заплата според Националния статистически институт е 828 лв.за последните три месеца на м.гСъдейки по заплащането му , то неговата трудова производителност е космическа и се равнява на работата на 403 обикновени работника. Любопитен факт е че тази заплата не е изключение,още две лица са декларирали заплати над 300 000 лева ,като става дума за трудови и мениджърски договори.
През изминалата 2013г. първите 25 по доходност са изработили общо 44,4 млн. лв.Освен от София в този списък попадат и хора от Бургас,Стара Загора,Шумен, Варна,Ловеч и Русе.

Няма коментари:

Публикуване на коментар