сряда, 12 март 2014 г.

Според приближени до партията, лидери от други политически сили не са били нападани с подобен тип битовизми и цинизми.
 Ето го и цялото съобщение на "България без цензура" до НТВ

Благодарим на г-н Диков и на неговите продуценти за поканата в предаването "Дикoff", но сме принудени да откажем участията си във всички предавания на Нова телевизия предвид очевидния конфликт на интереси, в който участва ръководството на телевизията. Напомняме, че преди няколко дни Николай Бареков внесе сигнал до главния прокурор за съмнения за пране на пари срещу собствениците на Нова Телевизия и бившия премиер г-н Бойко Борисов, и кръгове, свързани с него.

Нямаме нищо против личните качества на журналистите в Нова телевизия и уважаваме техния професионализъм. Припомняме, че Николай Бареков взе участие в множество предавания на редица неудобни журналисти, които се изявяват в Нова телевизия и беше подложен на кръстосан огън, включващ всевъзможни битовизми и нападки, които винаги са били спестявани на представители на ГЕРБ. С това показахме нашата съпричастност към свободата на словото, дори когато задаващият въпросите е очевидно необективен. Паралелно с това Нова телевизия излъчи десетки предавания, в които главната тема бе Николай Бареков, но нито веднъж не потърси неговата гледна точка.

Колеги, желаем ви успех и вярваме, че и без присъствието на представителите на "България без цензура" качеството на вашите предавания няма да пострада драстично. Първо, Нова телевизия е длъжна да отговори на всички въпроси, които българското общество поставя за връзката на нейното ръководство с Бойко Борисов. С днешна дата репутацията на телевизията като медия е силно разклатена и широки слоеве на българското население не приемат поръчките, които всекидневно се леят от екрана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар